Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fetaost med grönsakspytt och olivspett

Recept på grillad fetaost. Oliver som grillas får en mer intensiv smak och en liten fin sötma.

Grillad fetaost med grönsakspytt och olivspett
Grillad fetaost med grönsakspytt och olivspett
Grillad fetaost med grönsakspytt och olivspett
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 bitarfetaost- (à 150 g)
  • 1zucchini
  • 1röd paprika
  • 1gul paprika
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1 tskoregano
  • 32svarta oliver- urkärnade, gärna Kalamon

Garnering

  • oreganokvistar

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och -finhacka lök och vitlök. Fräs alla grönsakerna i 2 msk olja tills de börjar mjukna, i ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  2. Halvera osten. Blanda 1 msk olja och oregano. Vänd ostbitarna i oljan. Trä upp oliverna på 4 grillspett.

  3. Grilla olivspetten runt om över direkt glöd i ca 5 min. Grilla osten indirekt i ca 3 min på varje sida.

  4. Fördela pytten på tallrikar och lägg på ost och olivspett. Garnera med oreganokvistar och servera.

Vad tyckte du om receptet?