Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad färskpotatis med vitlök, tomat och fetaost

Färskpotatisen kan grillas 2–3 timmar i förväg och blandas med vitlök, tomat och fetaost övriga ingredienser strax före servering.

Grillad färskpotatis med vitlök, tomat och fetaost
Grillad färskpotatis med vitlök, tomat och fetaost
Grillad färskpotatis med vitlök, tomat och fetaost
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 250 gtomater- gärna blandade sorter
  • 100 gsockerärter
  • 1 krukabladpersilja
  • 200 gfetaost
  • 1 storvitlöksklyfta
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

  2. Skär tomaterna i bitar. Strimla sockerärter och persilja. Smula fetaosten och blanda med tomater och sockerärter. Skala och pressa i vitlöksklyftan och häll över citronsaften.

  3. Ringla oljan över den nykokta potatisen, lägg den på grillen och grilla runt om, ca 15 min.

  4. Blanda potatisen med grönsaker och ost. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé: