Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli

Recept på grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli. Den kokta potatisen steks i grillpanna på grillen. Aiolin får färg och smak av paprika.

Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioliGrillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioliGrillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- eller små potatisar
  • 50 gsmör
  • 2 tskflingsalt

Rökt paprikaaioli

  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1paprika- inlagd från burk
  • 1 krmpaprikapulver- rökt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Rosmarinsalt

  • 0,5 dlflingsalt
  • 4rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Aioli: Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan droppvis till en början, sedan i en tunn stråle under kraftig omrörning.

  2. Skala och pressa i vitlöken. Lägg i paprikan och vispa tills paprikan krossats. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.

  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis färdig. Häll av vattnet, tryck sönder potatisarna lite lätt med en potatisstöt.

  4. Rosmarinsalt: Mortla flingsalt och rosmarin.

  5. Smält smöret och vänd runt potatisen i smöret. Strö över flingsalt och grilla potatisen i gjutjärnspanna på grillen. Servera potatisen nygrillad med aioli och rosmarinsalt.

Vad tyckte du om receptet?