Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli

Recept på grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli. Den kokta potatisen steks i grillpanna på grillen. Aiolin får färg och smak av paprika.

Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli
Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli
Grillad färskpotatis med rosmarinsalt och rökt paprikaaioli
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- eller små potatisar
  • 50 gsmör
  • 2 tskflingsalt

Rökt paprikaaioli

  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1paprika- inlagd från burk
  • 1 krmpaprikapulver- rökt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Rosmarinsalt

  • 0,5 dlflingsalt
  • 4rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Aioli: Vispa upp äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan droppvis till en början, sedan i en tunn stråle under kraftig omrörning.

  2. Skala och pressa i vitlöken. Lägg i paprikan och vispa tills paprikan krossats. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.

  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis färdig. Häll av vattnet, tryck sönder potatisarna lite lätt med en potatisstöt.

  4. Rosmarinsalt: Mortla flingsalt och rosmarin.

  5. Smält smöret och vänd runt potatisen i smöret. Strö över flingsalt och grilla potatisen i gjutjärnspanna på grillen. Servera potatisen nygrillad med aioli och rosmarinsalt.

Vad tyckte du om receptet?