Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad entrecôte med pecorinoklick

Grillad entrecôte med pecorinoklick som innehåller breoliv vilket är en bredbar olivolja som finns i mejerihyllan. Låt klicken smälta över det grillade.

Grillad entrecôte med pecorinoklick
Grillad entrecôte med pecorinoklick
Grillad entrecôte med pecorinoklick
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 skivorentrecôte- (à 150 g)
  • 2gemsallad
  • 1avokado
  • 10gröna sparrisar
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Pecorinoklick

  • 50 gBreoliv- (Zeta)
  • 1 dlpecorino- riven
  • 1vitlöksklyfta- liten, pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dela gemsalladen. Dela och kärna ur avokadon. Bryt av och kasta bort det nedersta på sparrisen. Halvera citronen.

  2. Blanda Breoliv med pecorino, vitlök och peppar.

  3. Ringla olja över kött och grönsaker. Strö på salt och peppar. Grilla grönsakerna ca 3 min runt om i grillpanna. Grilla citronen. Grilla köttet ca 3 min på varje sida.

  4. Skär köttet i skivor och servera med pecorinoklick och grönsaker. Pressa över citronsaft.

Vad tyckte du om receptet?