Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör blir saftigt och gott. Ta fram entrecôten och låt den bli rumsvarm före grillning för bästa resultat.
Ta fram entrecôten och låt den bli rumstempererad. Skär den i tjocka skivor, 3–4 cm vardera.
Smör: Blanda smöret med persilja och citronskal. Krydda med salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie, lägg det i kyl eller frys ca 1 timme. Skär smöret i skivor.
Grilla köttskivorna tills innertemperaturen är 56–58°. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Låt köttet vila ca 5 min och skär det sedan i skivor.
Lägg köttet på en skärbräda , lägg på lite av kryddsmöret så att det smälter över köttet. Garnera med örter. Servera med resten av smöret.