Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så enkelt och så gott! Med denna klassiker kan man inte gå fel.
Rumstemperera köttet 1 timme. Under tiden gör du såsen, potatisen och tomatsalladen.
Grillrostad potatis: Blanda sköljd avtorkad potatis med olivolja. Lägg dem i en grillwok över glöden på grillen och slunga runt då och då, tills potatisen är klar, cirka 10 minuter. Strö över flingsalt.
Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor och lägg på ett fat. Skala och hacka schalottenlöken och strö över tomaterna. Ringla över olja och vinäger. Garnera salladen med finhackad persilja. Strö över flingsalt och nymald peppar.
Bearnaisesås: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Skumma och låt bottensatsen sjunka. Koka ihop lök, peppar, dragon, vinäger och vatten i en kastrull. Reducera till hälften. Sila av vätskan och spara den. Gör ren kastrullen och häll tillbaka vätskan i den. Sätt kastrullen i varmt vattenbad i en annan större kastrull. Vispa ner äggulorna i reduktionen och vispa tills den tjocknar.
Ta kastrullen ur vattenbadet och vispa ner det smälta smöret i en fin stråle, i omgångar. Ta inte med bottensatsen av smöret. Smaksätt med persilja och salt och peppar.
Pensla köttet med olja. Grilla köttet, 2–3 minuter per sida för medium kött. Grilla kortare eller längre tid, för önskad stekgrad. Salta och peppra under grillningen. Servera med tomatsallad, bearnaisesås och grillrostad färskpotatis.
Recept från Mitt kök