Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad chorizo med rostad paprikaost

Färsk chorizokorv är godast. Paprikaosten kan förberedas och ligga klar i en spritspåse i kylen.

Grillad chorizo med rostad paprikaostGrillad chorizo med rostad paprikaostGrillad chorizo med rostad paprikaost
Foto: Ulrika Pousette

Grillad chorizo med rostad paprikaost

  • 2chorizo- (à 100 g)

Paprikaost

  • 1röd paprika
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskrapsolja
  • 200 gnaturell färskost
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Grilla korven på grill eller i grillpanna. Rå korv måste genomgrillas. Skär korven i slantar och låt kallna.

  2. Halvera och kärna ur paprika och chili. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Låt paprika och chili svalna i en plastpåse. Dra bort skalet. Hacka paprika och chili och blanda med färskosten. Krydda med salt och peppar.

  4. Fördela osten på korvslantarna och garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?