Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad chilikryddad fläskfilé med saltbakad potatis

När det kommer många gäster är det bra att försteka fläskfilén i ugnen innan den grillas. Den kan göras redan dagen före servering.

Grillad chilikryddad fläskfilé med saltbakad potatisGrillad chilikryddad fläskfilé med saltbakad potatisGrillad chilikryddad fläskfilé med saltbakad potatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 kgfläskfilé
  • 1 dlchiliblandning
  • 1,5 mskflingsalt

Potatis

  • 3 kgfärskpotatis
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskflingsalt

Tillbehör

  • melon- och hallonsallad- se recept

Gör så här

  1. Putsa filéerna fria från hinnor och senor. Skär ett snitt i mitten på varje filé, längs med men inte helt igenom. Platta till filéerna. Dela varje filé i långa strimlor, 4-5 av varje filé. Dela de långa bitarna på hälften.

  2. Häll ut chiliblandningen på en stor tallrik och vänd filébitarna i blandningen, skaka av så att det inte blir för mycket på varje bit.

  3. Lägg bitarna vart efter i långpannor. Strö över flingsalt och förstek i 150° i ca 15 min. Låt kallna och förvara i kylen till det är dags att grilla.

  4. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen och skär den i halvor. Lägg potatisen i två långpannor klädda med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Ta fram köttet 1 timme före grillning. Hetta upp grillen och grilla köttet så att det får fin färg.

Vad tyckte du om receptet?