Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad bläckfisk. Garanterat en överraskande rätt. Men också garanterat gott!
Rensa bläckfisken och skär i 5–6 cm stora bitar. Koka upp vatten, vinäger och salt i en gryta. Lägg i bläckfiskbitarna och koka upp. Sjud under lock ca 1 timme. Häll av vattnet och låt rinna av.
Marinad: Häll oljan i en skål. Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i oljan. Tillsätt koriander, limeskal och -saft. Kärna ur och finhacka chilin och vänd ner den i oljan tillsammans med bläckfiskbitarna. Låt bläckfisken marinera i kylen ca 2 timmar.
Häll av marinaden och grilla bläckfiskbitarna runt om på grillen. Strö över flingsalt. Servera med sweet chili-sås.