Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad bläckfisk med paprikadipp


Grillad bläckfisk med paprikadipp, grönsallad, vattenmelon plus grillat bondbröd med vitlök, olivolja och flingsalt är lättsam sommarmat.

Grillad bläckfisk med paprikadipp

Grillad bläckfisk med paprikadipp

Grillad bläckfisk med paprikadipp

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gbläckfisk- baby, rensad, cirka
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Marinad:

  • 3 mskolivolja
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1chili- urkärnad, hackad röd
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 mskoregano- hackad eller bladpersilja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Paprikadipp

  • 4paprikor- röda
  • 0,5 dlolivolja
  • 100 gfetaost- smulad
  • 25 gvalnötter- hackade
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna i fyra delar och ta ut ­kärnor och väggar. Grilla högt upp i ugnen tills skalet blir svart och ­blåsigt, 15-20 minuter. Lägg ­paprikan i en plastpåse cirka 10 minuter så lossnar skalet lättare. Dra av skalet.

  2. Mixa paprikan tillsammans med olivoljan. Blanda i ost och nötter och smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ingredienserna till marinaden­.

  4. Trä upp bläckfisken på grillspett­ och pensla med olivolja. Grilla hastigt­ över glöd och krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp på fat och ringla över marinaden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök