Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad bläckfisk med nudelsallad, grapefrukt och limedressing. Här används stor åttaarmad bläckfisk som finns att köpa hos fiskhandlare eller i fiskdisken i välsorterade matbutiker. Det går även bra att använda små bläckfiskar (baby octopus eller baby-squid) som finns att köpa som både färsk och fryst.
Rensa bläckfisken och dra bort eventuellt brosk. Lägg bläckfisken i en gryta och fyll på med kallt vatten. Låt koka upp och sedan sjuda under lock i ca 1 tim tills köttet är mört. Låt kallna. Används baby squid/octopus behöver de inte kokas först.
Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg dem i kallt vatten så får de en mildare smak.
Dressing: Kärna ur jalapeñon. Skala vitlöksklyftan. Mixa chili och vitlök tillsammans med övriga ingredienser i matberedare eller med stavmixer till en slät dressing.
Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skär moroten på längden i tunna remsor med en potatisskalare. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Sila bort vattnet från löken.
Torka av bläckfisken och blanda med olja. Grilla bläckfisken runtom över direkt glöd, i ca 2 min. Skär bläckfisken i skivor eller mindre bitar.
Blanda ihop nudlarna med grönsaker, grapefrukt, den grillade bläckfisken och hälften av dressingen. Toppa med skott och groddar. Servera med resterande dressing vid sidan av.