Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du möjlighet att beställa kött i en riktigt bra manuell köttdisk är det väl värt besväret och pengarna. Beställ entrecôte eller biff med insprängt fett – det smälter ut när det grillas och gör köttet saftigt och gott.
Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål med höga kanter och kör såsen fluffig med mixer- stav. Låt dressingen stå kallt till servering.
Pensla lite olja på det rumstempererade köttet. Salta. Grilla köttet runt om, använd gärna en termometer. Vid 55° är köttet färdigt, det tar ca 20–25 min. Låt köttet vila ca 10 min.
Ansa salladslöken och grilla runt om ca 3 min.
Skölj, torka och strimla salladen. Skär tomaterna i bitar. Repa dragonkvisten. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela, skala, kärna ur avokadon och skär den i mindre bitar strax före servering.
Blanda och lägg upp salladen och salladslöken på 4 tallrikar. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå. Ringla över dressingen och strö över flingsalt och lite nymald svartpeppar.