Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad biff på salladsbädd

Har du möjlighet att beställa kött i en riktigt bra manuell köttdisk är det väl värt besväret och pengarna. Beställ entrecôte eller biff med insprängt fett – det smälter ut när det grillas och gör köttet saftigt och gott.

Grillad biff på salladsbädd
Grillad biff på salladsbädd
Grillad biff på salladsbädd

Ingredienser

  • 1entrecôte- tjock skiva välhängd
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 10salladslökar

Dressing

  • 0,5 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskmangobalsamvinäger- eller annan fruktvinäger
  • 0,5 msksoja- japansk
  • 0,5 tskkalvfond- konc
  • 2 mskvatten
  • 4 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- liten, skalad och pressad

Sallad

  • 1romansalladshuvud
  • 300 gkörsbärstomater- i flera färger
  • 2dragonkvistar- färska
  • 0,5rödlök- liten
  • 2avokador- mogna
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Lägg alla ingredienser i en skål med höga kanter och kör såsen fluffig med mixer- stav. Låt dressingen stå kallt till servering.

  2. Pensla lite olja på det rumstempererade köttet. Salta. Grilla köttet runt om, använd gärna en termometer. Vid 55° är köttet färdigt, det tar ca 20–25 min. Låt köttet vila ca 10 min.

  3. Ansa salladslöken och grilla runt om ca 3 min.

  4. Skölj, torka och strimla salladen. Skär tomaterna i bitar. Repa dragonkvisten. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela, skala, kärna ur avokadon och skär den i mindre bitar strax före servering.

  5. Blanda och lägg upp salladen och salladslöken på 4 tallrikar. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå. Ringla över dressingen och strö över flingsalt och lite nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?