Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad, tunt skivad biff med svamp, tryffelmajonnäs och friterad lök är lyxigt och gott. Den färska tryffeln kan ersättas med tryffelolja. Byt i så fall bort en del rapsolja mot tryffelolja. Exakt mängd är svår att säga eftersom olika tryffeloljor smakar olika mycket.
Sätt ugnen på 125° eller tänd en grill. Krydda köttet med 2 tsk salt och peppar. Pensla runtom med olja. Stek eller grilla biffen på högsta temperatur ca 5 min tills det fått en fin brynt yta. Tillaga i ugnen eller grilla indirekt ca 40 min till 52° innertemperatur. Låt köttet vila ca 15 min.
Tryffelmajonnäs: Lägg äggulor, vinäger, senap och salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs. Tillsätt vattnet. Riv och blanda ner den färska tryffeln.
Ansa svampen. Stek den i smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
Friterad lök: Skala och skär löken i 2-3 mm tunna skivor. Plocka isär löken till ringar. Vispa upp ägget i en bunke och lägg mjöl och ströbröd på var sin assiett. Panera lökringarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Värm oljan till 180° strax före servering. Fritera ringarna ca 3 min tills de fått fin färg. Ta upp löken och lägg ringarna på en tallrik med dubbelvikt hushållspapper så att de får rinna av. Krydda med salt.
Skär biffen i tunna skivor och lägg på ett fat. Toppa med svamp, den friterade löken och tryffelmajonnäs. Avsluta med att riva över tryffel och strö på flingsalt.