Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad biff är lyxmat som här serveras med ett kryddigt smör. Gillar du hetta behåller du kärnorna i chilin, ta bort dem om du vill ha en mildare chilismak.
Smör: Repa bladen och stjälkarna från koriandern, spara några kvistar att garnera med. Halvera chilin och ta eventuellt bort kärnorna. Mixa smöret med koriander, chili och spenat i en liten mixer eller med stavmixer. Krydda med salt. Låt smöret stå i rumstemperatur fram till servering.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.
Klipp tomaterna i små knippen. Lägg dem vid sidan av potatisen. Ringla över 1 msk olja och krydda med 2 krm salt. Tillaga i ytterligare ca 10 min tills potatisen är mjuk och tomaterna börjar spricka.
Pensla köttet med olja. Strö över spiskummin, salt och peppar och gnid in kryddorna i köttet. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna i ca 2 min på varje sida. Låt köttet vila i ca 5 min.
Skär köttet i skivor och toppa med smör och den sparade koriandern. Servera med potatis och tomater.