Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad aubergine, salladslök och avokado är gott och grönt från grillen. Används en vanlig aubergine ska den skäras i skivor före grillning. Här har den smala varianten perlina grillats.
Gnid in aubergine och salladslök med olja. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Tryck in klyftorna i auberginen. Grilla auberginen tills den blir mjuk, ca 10 min. Eventuellt behöver auberginen läggas på aluminiumfolie så att den inte blir bränd. Krydda med 1/2 tsk salt.
Grilla salladslöken runt om ca 5 min. Strö över 1/2 tsk salt och citronskal. Häll över 1 msk citronsaft.
Halvera avokadon och ta bort kärnan. Grilla avokadon med fruktköttet mot gallret och skalet på. Gröp ut fruktköttet med en sked. Krydda med 1 krm salt och häll över 1/2 msk citronsaft.