Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad aubergine, salladslök och avokado

Grillad aubergine, salladslök och avokado är gott och grönt från grillen. Används en vanlig aubergine ska den skäras i skivor före grillning. Här har den smala varianten perlina grillats.

Grillad aubergine, salladslök och avokadoGrillad aubergine, salladslök och avokadoGrillad aubergine, salladslök och avokado
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4auberginer- perlina, eller 1 vanlig
  • 5salladslökar
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm + 0,5 tsk
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 mskcitron- pressad + 0,5 msk
  • 1avokado

Gör så här

  1. Gnid in aubergine och salladslök med olja. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Tryck in klyftorna i auberginen. Grilla auberginen tills den blir mjuk, ca 10 min. Eventuellt behöver auberginen läggas på aluminiumfolie så att den inte blir bränd. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Grilla salladslöken runt om ca 5 min. Strö över 1/2 tsk salt och citronskal. Häll över 1 msk citronsaft.

  3. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Grilla avokadon med fruktköttet mot gallret och skalet på. Gröp ut fruktköttet med en sked. Krydda med 1 krm salt och häll över 1/2 msk citronsaft.

Vad tyckte du om receptet?