Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad aubergine med fetaost. Gott till det mesta men pröva gärna till grillade lamm- eller nötfärsspett. Vill du göra det lite matigare så servera tillsammans med en kryddig bulgur och myntayoghurtsås.
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Salta auberginen och låt stå i ca 30 min.
Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Fräs lök, vitlök, äpple och chipotle i olja i 2–3 min. Tillsätt tomater, farin, vinäger och salt. Låt koka utan lock i ca 10 min. Mixa såsen slät.
Smula fetaosten och grovhackanötterna.
Värm grillen till högsta temperatur. Torka av auberginen med hushållspapper och vänd den i 2 msk olja. Grilla den i 2–3 min på varje sida till en fin grillad yta. Pensla lite barbequesås på båda sidorna av auberginen och grilla vidare i ca 1 min på varje sida.
Lägg auberginen på ett fat och strö över fetaost, valnötter och oregano. Avsluta med att ringla över 2 msk olja.