Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ananassalsa

Med granatäpple och friterade sesamriscrackers. Fritera rispapper med sesamsmak i en kastrull och du får en härligt frasig mumsbit. Perfekt att servera som drinktilltugg eller som ett gott snacks.

Grillad ananassalsa
Grillad ananassalsa
Grillad ananassalsa
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1ananas- mogen
  • olja- till grillning
  • 1röd chili- finhackad
  • 0,5 krukamynta
  • 0,5 krukakoriander
  • 0,5rödlök
  • 2 msksweet chilisås
  • 1granatäpple

Sesamriscrackers

  • 4papadam- som finns i vanliga matbutiker eller sesamriscrackers på rispapper, finns i asiatiska livsmedelsbutiker
  • olja- till fritering

Gör så här

  1. Skala och skiva ananasen i centimetertjocka skivor. Ringla över lite olja och grilla ananasen på båda sidorna i grillpanna eller på grillen.

  2. Skär ananasen i tärningar, spara ett par skivor till garnering.

  3. Hacka chilin fint. Hacka mynta, koriander och lök. Blanda alla ingredienser.

  4. Strö över granatäppelkärnor från halva granatäpplet, garnera med den andra halvan.

  5. Sesamriscrackers: Värm oljan i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera rispapprena ett eller två åt gången i en kastrull i cirka en halv minut. Låt rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök