Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ananassalsa

Fräsch, somrig röra som passar bra till kyckling, skaldjur och fläskkött. Om du vill kan du tillsätta en finhackad vitlöksklyfta.

Grillad ananassalsa
Grillad ananassalsa
Grillad ananassalsa
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5ananas
  • olja- till pensling
  • 0,5rödlök
  • 1salladslök
  • 0,5chili- färsk röd
  • 2padrones- eller jalapeño om du vill ha starkare smak
  • 1 tskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta- ev,finhackad

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär den i skivor, cirka 1 centimeter tjocka, och pensla med olja. Grilla skivorna på båda sidor.

  2. Låt svalna och skär ananasen i tärningar.

  3. Hacka rödlök, salladslök, chili och padrones fint. Tillsätt eventuellt 1 finhackad vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök