Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad ananas på spett med rom och vit chokladmousse är en riktigt festlig dessert. Ananas blir riktigt gott att grilla. Serverad varm med vit chokladmousse och romsirap blir den omöjlig att motstå.
Chokladmousse: Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden och vänd ner lite av den i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden och blanda runt. Ställ moussen i kylen ca 1 timme.
Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Trä upp dem på spett. Blanda sirap och rom.
Myntasocker: Mortla samman mynta och socker.
Grilla ananasspetten ca 2 min på varje sida, tills de fått färg. Lägg dem på ett fat och ringla över romsirapen. Strö på myntasockret. Servera med den vita chokladmoussen.