Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ananas på spett med rom och vit chokladmousse

Grillad ananas på spett med rom och vit chokladmousse är en riktigt festlig dessert. Ananas blir riktigt gott att grilla. Serverad varm med vit chokladmousse och romsirap blir den omöjlig att motstå.

Grillad ananas på spett med rom och vit chokladmousseGrillad ananas på spett med rom och vit chokladmousseGrillad ananas på spett med rom och vit chokladmousse
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1ananas- stor
  • 1 dlsirap- ljus
  • 2 mskrom- mörk

Vit chokladmousse

  • 100 gvit choklad
  • 1,5 dlvispgrädde

Myntasocker

  • 0,5 krukamynta
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Chokladmousse: Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden och vänd ner lite av den i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden och blanda runt. Ställ moussen i kylen ca 1 timme.

  2. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Trä upp dem på spett. Blanda sirap och rom.

  3. Myntasocker: Mortla samman mynta och socker.

  4. Grilla ananasspetten ca 2 min på varje sida, tills de fått färg. Lägg dem på ett fat och ringla över romsirapen. Strö på myntasockret. Servera med den vita chokladmoussen.

Vad tyckte du om receptet?