Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ananasen blir extra god när den grillas. Såsen, som lagas med muscovadosocker som har en naturlig sälta, får en härlig sötsyrlig smak. Rom ger en extra god smakbrytning.
Skala och peta ut eventuella kärnor ur melonen. Skär melonen i 2–3 cm stora bitar. Skär ananasen i 8 klyftor. Grilla ananasen i 5–10 min på varje sida. Låt svalna.
Muscovadosås: Blanda muscovadosocker, vatten, rom och limesaft i en kastrull. Sjud såsen i ca 3 min. Låt svalna.
Skär bort skalet från ananasen och skär den i bitar. Blanda ananas och melon på ett fat. Strö över kokosflakes.
Ringla några skedar muscovadosås över frukten. Servera med glass och resten av såsen.