Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ananas med kokos- och limeströssel

Grillad ananas med kokos- och limeströssel är en oslagbara kombo. Bjud frisk yoghurtglass till.

Grillad ananas med kokos- och limeströssel
Grillad ananas med kokos- och limeströssel
Grillad ananas med kokos- och limeströssel
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1ananas
  • 1lime
  • 3 mskkokos- riven
  • 1 mskrårössocker

Tillbehör

  • yoghurtglass med citron- eller vaniljglass

Garnering

  • 4körsbär

Gör så här

  1. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i kuber, ca 3 x 3 cm.

  2. Grilla kuberna hastigt runt om och lägg upp i en form.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med kokos och socker. Strö sockret över ananasen och skaka om.

  4. Fördela ananaskuberna i höga glas eller skålar. Klicka på glass och garnera med körsbär. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?