När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4älgfilé- ytter, gärna med fettkappan kvar, cirka 1 1/2 cm tjocka
rapsolja
salt- peppar
Brynt smör
100 gsmör
Timjanrostad potatis
600 gmandelpotatis- Amandine eller Cherie
2 mskrapsolja
flingsalt
1 mskrepad timjan
Gör så här
Timjanrostad potatis: Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skrubba potatisen och skär den längs med i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form och pensla snittytan med olja. Strö över flingsalt och timjan. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det får en gyllene färg och en nötaktig doft. Skumma och häll upp, utan bottensats, i en såssnipa.
Rumstemperera köttet minst 30 minuter. Pensla köttet med olja. Grilla köttet i en het grillpanna, cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under grillningen. Låt köttet vila 5 minuter. Skär bort fettkappan, dela köttskivorna på snedden och lägg upp. Servera med timjanrostad potatis och syltade kantareller.