Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad älgytterfilé med timjanrostad potatis

Grillad älgytterfilé med brynt smör och timjanrostad potatis. Servera gärna med syltade kantareller, recept hittar du här.

Tips: Låt gärna en finhackad vitlöksklyfta och en kvist timjan fräsa med det brynta smöret! Sila av innan serveringen

Grillad älgytterfilé med timjanrostad potatis
Grillad älgytterfilé med timjanrostad potatis
Grillad älgytterfilé med timjanrostad potatis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4älgfilé- ytter, gärna med fettkappan kvar, cirka 1 1/2 cm tjocka
  • rapsolja
  • salt- peppar

Brynt smör

  • 100 gsmör

Timjanrostad potatis

  • 600 gmandelpotatis- Amandine eller Cherie
  • 2 mskrapsolja
  • flingsalt
  • 1 mskrepad timjan

Gör så här

  1. Timjanrostad potatis: Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skrubba potatisen och skär den längs med i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form och pensla snittytan med olja. Strö över flingsalt och timjan. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  2. Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det får en gyllene färg och en nötaktig doft. Skumma och häll upp, utan bottensats, i en såssnipa.

  3. Rumstemperera köttet minst 30 minuter. Pensla köttet med olja. Grilla köttet i en het grillpanna, cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under grillningen. Låt köttet vila 5 minuter. Skär bort fettkappan, dela köttskivorna på snedden och lägg upp. Servera med timjanrostad potatis och syltade kantareller.

Vad tyckte du om receptet?

Grillad älgytterfilé med brynt smör och timjanrostad potatis. Servera gärna med syltade kantareller, recept hittar du här.

Tips: Låt gärna en finhackad vitlöksklyfta och en kvist timjan fräsa med det brynta smöret! Sila av innan serveringen

Recept från Mitt kök