Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Griljering av julskinka

Griljera skinkan precis före servering, då blir den frasig och vacker. Panko är ett sprött ströbröd som finns i asiatiska hyllan i de flesta livsmedelsbutiker.

Griljering av julskinkaGriljering av julskinkaGriljering av julskinka
Foto: Per Ranung

Julskinka

  • 1julskinka- kokt, (ca 3 kg)

Griljering

  • 3 mskcolman's senapspulver
  • 2 mskvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1 krmsalt
  • 1äggula
  • 0,5 dlkavring- riven
  • 0,5 dlpanko
  • 1 tskrosépeppar
  • 6lagerblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ev bort svål och fett från skinkan.

  2. Blanda senapspulver, grädde, honung, salt och äggula. Häll senapsblandningen över skinkan.

  3. Strö över kavring och panko. Garnera med rosépeppar och lagerblad.

  4. Griljera skinkan mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko och ingefära:

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=117626&addons=000&time=0&disable_sharing=false