Lyxig griljering av julskinka med muskovado

Muskovadosockret ger griljeringen en djupare och knäckigare smak. Välj din favoritsenap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka. 

Christian Fredriksson
Lyxig griljering av julskinka med muskovado
Foto: Ulrika Pousette

Griljering

  • 2äggulor
  • 1 dlsenap
  • 0,5 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 1julskinka- färdigkokt (ca 3 kilo)
  • 1 dlljust bröd- dagsgammalt, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen från skinkan. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Blanda äggulor, senap och socker.

  3. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?