Lyxig griljering av julskinka med muskovado
1 stycken
5 minuter
tillagning: 5 minuter
i ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 5 minuter
i ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 5 minuter
Muskovadosockret ger griljeringen en djupare och knäckigare smak. Välj din favoritsenap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka.
Griljering
1stycken
- 2äggulor
- 1 dlsenap
- 0,5 dlmuscovadosocker- mörkt
- 1julskinka- färdigkokt (ca 3 kilo)
- 1 dlljust bröd- dagsgammalt, rivet
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen från skinkan. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
-
Blanda äggulor, senap och socker.
-
Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.