Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på god klassisk griljerad skinka med dijonsenap. Muscovado och dijon ger extra smak till griljeringen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
Blanda äggula, de båda senaps- och sockersorterna och potatismjöl till en jämn smet.
Bred smeten över skinkan i ett jämt lager. Sikta över ströbröd.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllenbrun, 10-15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.)
Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär skinkan i skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad och äpplen.
Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök