Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Griljerad julskinka - här är julens klassiker

Griljera julskinka enkelt och gott. Inga konstigheter, bara en ovanligt god senap som gör susen.

Griljerad julskinka - här är julens klassiker
Griljerad julskinka - här är julens klassiker
Griljerad julskinka - här är julens klassiker
Foto: Charlie Drevstam

Skinka

  • 1färdigkokt julskinka- (ca 3 kilo)

Dundersenap

  • 1 mskbruna senapsfrön
  • 1 dlsötstark senap
  • 1 dlsenap
  • 1 dldijonsenap
  • 1 mskbrödsirap
  • 12 tsksherryvinäger

Griljering

  • 1 dldundersenap- se recept
  • 1äggula
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlbröd- färskrivet

Gör så här

  1. Dundersenap: Blanda samtliga ingredienser och låt stå ca 12 timmar i kylen för att mogna. Förvara i tätslutande burk.

  2. Skinkan: Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  3. Blanda senap och äggula. Krydda med salt
 och peppar. Torka av skinkan och pensla med senapsblandning. Strö över brödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg.

    Foto: Charlie Drevstam

    julskinka-griljering-recept1

  4. PS. Om du inte har köpt färdigkokt skinka kan du tillaga julskinkan själv genom att antingen koka den eller ugnsbaka den.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: