När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1färdigkokt julskinka- (ca 3 kilo)
Dundersenap
1 mskbruna senapsfrön
1 dlsötstark senap
1 dlsenap
1 dldijonsenap
1 mskbrödsirap
1 – 2 tsksherryvinäger
Griljering
1 dldundersenap- se recept
1äggula
2 krmsalt
1 krmsvartpeppar- nymald
1 dlbröd- färskrivet
Gör så här
Dundersenap: Blanda samtliga ingredienser och låt stå ca 12 timmar i kylen för att mogna. Förvara i tätslutande burk.
Skinkan: Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Blanda senap och äggula. Krydda med salt och peppar. Torka av skinkan och pensla med senapsblandning. Strö över brödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg.
Foto: Charlie Drevstam
julskinka-griljering-recept1
PS. Om du inte har köpt färdigkokt skinka kan du tillaga julskinkan själv genom att antingen koka den eller ugnsbaka den.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,7 · 9 röster)
Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept
Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: