Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Griljera julskinkan på ett nytt sätt i år! Denna griljeras med bland annat honung och sesamfrön, och serveras med en ölsenap.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.
Blanda äggula, senap, honung, socker och potatismjöl till en jämn smet.
Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv. Strö över sesamfrö. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den blivit vackert gyllenbrun, 10–15 minuter. Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.
Ställ skinkan kallt att svalna snabbt. Skär i skivor och garnera med grönkål. Servera med senap.
Recept från Mitt kök