Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Griljerad julskinka

Griljera färdigkokt julskinka, som ofta är saftig och god. Griljerad julskinka gör du enkelt hemma.

Griljerad julskinkaGriljerad julskinkaGriljerad julskinka
Griljerad julskinka Foto: Thinkstock

Griljera julskinka

  • 1julskinka- färdigkokt, rimmad
  • 2 dlsötstark senap
  • 2äggula
  • 0,75 dlströbröd
  • 1 mskcolman's senapspulver
  • 0,25 dlströsocker
  • 1 pktkryddnejlikor- hela eventuellt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Torka skinkan ordentligt med papper och lägg den i långpanna.

  2. Blanda senap och äggulor och bred blandningen över skinkan.

  3. Blanda ströbröd, senapspulver och socker och sikta blandningen över skinkan.

  4. Sätt in skinkan i ugnen och griljera den 10–15 minuter.

  5. Garnera gärna också med kryddnejlikor.

Vad tyckte du om receptet?

Att dricka till julskinkan

Till det småvarma rätterna och julskinkan passar generöst fruktiga rödviner med mustig framtoning.

Côtes-du-Rhône Saint-Esprit 2015, Frankrike, 99 kr.

Generöst, mustigt rödvin med smak som påminner om kryddor, örter och lakrits. Värme i avslutningen.

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko:

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=117626&addons=000&time=0&disable_sharing=false