Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gremolataströsslad mandelpotatis

15 min + 30 min i ugn

Den hela kinesiska vitlöken är lätt att strimla och passar utmärkt i strösslet.

Gremolataströsslad mandelpotatis
Gremolataströsslad mandelpotatis
Gremolataströsslad mandelpotatis

Ingredienser

  • 2 kgmandelpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1vitlök- kinesisk, s k king solo
  • 1 knippapersilja- hackad
  • 2citroner- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och halvera den på längden. Blanda halvorna med olivolja, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Koka upp vatten i en kastrull. Skala och strimla vitlöken. Låt den få ett snabbt uppkok i två omgångar vatten för att få en mildare smak. Skölj sedan vitlöken i kallt vatten och krama ur vätskan med hushållspapper.

  3. Gremolata: Blanda hackad persilja med vitlök och citronskal.

  4. Strössla gremolatan över potatisen strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?