Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
15 min + 30 min i ugn
Den hela kinesiska vitlöken är lätt att strimla och passar utmärkt i strösslet.
Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och halvera den på längden. Blanda halvorna med olivolja, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Skala och strimla vitlöken. Låt den få ett snabbt uppkok i två omgångar vatten för att få en mildare smak. Skölj sedan vitlöken i kallt vatten och krama ur vätskan med hushållspapper.
Gremolata: Blanda hackad persilja med vitlök och citronskal.
Strössla gremolatan över potatisen strax före servering.