Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gremolatamarinerade räkor på bröd

Örtmarinaden ger en italiensk touch till den klassiska räkmackan.

Gremolatamarinerade räkor på brödGremolatamarinerade räkor på brödGremolatamarinerade räkor på bröd
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 mskpinjenötter
  • 50 gphiladelphia- light
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1avokado
  • 4vitt bröd- skivor
  • 4grönsalladsblad
  • 4körsbärstomater
  • 4dillkvistar

Gremolataräkor

  • 300 gräkor- skalade
  • 1 dlrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5citron- rivet skal och saft
  • 0,5lime- pressad saft
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till gremolatan, utom räkorna, i mixer eller med mixerstav. Blanda räkorna med gremolatan. Ställ i kylen ca 1 timme.

  2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Smaksätt osten med dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.

  4. Bred bröden med osten. Lägg på salladsblad, avrunna räkor och avokado. Garnera med halverade tomater, dillkvistar och rostade pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?