Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé med rostade grönsaker

Italienska smaker med vitlök, persilja och citron!

Fläskfilé med rostade grönsaker
Fläskfilé med rostade grönsaker
Fläskfilé med rostade grönsaker
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4paprikor- gärna röd och orange
  • 1zucchini
  • 2rödlökar
  • 3morötter
  • 6vitlöksklyftor
  • 800 gfläskfilé
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1citron
  • 1 dlkalamataoliver
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Kärna ur, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Krossa vitlöksklyftorna.

  3. Blanda i en ugnsfast form eller på en plåt med olja, salt och peppar.

  4. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

  5. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn runtom i olja.

  6. Låt köttet gå med i ugnen de sista 15 minuterna.

  7. Kontrollera att köttet är klart, innertemperaturen ska vara 68-70 grader.

  8. Blanda persilja, rivet citronskal, två finhackade vitlöksklyftor och 1 dl olivolja.

  9. Häll över kött och grönsaker. Toppa med oliver och servera!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök