Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 38g
Kolhydrater: 48g
Recept på gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini. Den milda koljan får smak av gremolata, en italiensk blandning av persilja, citron och vitlök.
Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt.
Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda persilja, citronskal, vitlök och 2 msk olja. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Sås: Tärna tomaterna grovt. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomater och tomatpuré. Häll över 3/4 dl vatten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.
Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär zucchinin i stavar. Stek zucchinin i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
Servera fisken med tomatsås, kamut och zucchini.