Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini

Recept på gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini. Den milda koljan får smak av gremolata, en italiensk blandning av persilja, citron och vitlök. 

Gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini
Gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini
Gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini
Recept på gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé
  • 1 knippapersilja
  • 1citron
  • 1vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Sås

  • 4tomater
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msktomatpuré

Tillbehör

  • 3 dlkamutvete- eller annat gryn eller ris
  • 1zucchini- stor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt. 

  2. Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda persilja, citronskal, vitlök och 2 msk olja. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Sås: Tärna tomaterna grovt. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomater och tomatpuré. Häll över 3/4 dl vatten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.

  4. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär zucchinin i stavar. Stek zucchinin i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.

  5. Servera fisken med tomatsås, kamut och zucchini. 

Vad tyckte du om receptet?