Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frysta haricots verts är en klassiker som de flesta säkert förknippar med söndagsmiddagar. Här får de följa med i en krämig risotto med smak av gremolata. Servera med en god grillad biff och kvällen är räddad!
Ta ut biffarna ur kylskåpet en timme före servering så de hinner bli rumstempererade.
Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
Hetta upp en tjockbottnad kastrull med olivolja och fräs löken försiktigt. Den ska bli mjuk men inte få färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med under tiden som du rör runt med en träslev. Häll på litet av vattnet och litet av vinet samt buljongtärningen. Låt koka på mellanvärme och rör om då och då. Tillsätt resten av vattnet och vinet i små portioner under regelbunden omrörning. Riset ska få en krämig, nästan rinnande konsistens när det kokat färdigt. Det tar cirka 20 minuter. Det är väldigt viktigt att röra om ordentligt på slutet av koktiden för att få en riktigt krämig konsistens.
Smaka av risotton med rivet citronskal, salt och peppar och rör ner parmesanen.
Vänd ner haricots vertsen och lägg på ett lock på kastrullen. Ställ risotton åt sidan under tiden som du tillagar biffen.
Salta och peppra biffarna och gnid in dem med rapsolja. Grilla eller stek dem i en riktigt het panna i cirka 2 minuter på varje sida om du vill ha din biff rosa. Vill du ha din biff genomstekt kan du steka den i cirka 2,5 minut på varje sida.
Låt biffarna vila under aluminiumfolie i cirka 5 minuter.
Grovhacka persilja och vänd ner i risotton strax innan servering. Servera gärna allt tillsammans med en grönsallad.
Recept från Mitt kök