Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grekiska lammfärsbiffar á la Jennie Walldén. Underbart gott!
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 centimeter stora kuber. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägg i en bunke, riv i citronzest och citronsaft. Ringla över olivolja och tillsätt oregano, en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen fått fin färg.
Tsatsiki: Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar.
Biffar: Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja.
Servera biffarna med citronrostad potatis, tsatsiki, tomater, grönsallad och rödvinsvinäger.
Recept från Mitt kök