Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekiska lammbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis

Grekiska lammfärsbiffar á la Jennie Walldén. Underbart gott!

Grekiska lammbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis
Grekiska lammbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis
Grekiska lammbiffar med tsatsiki och citronrostad potatis
EVA HILDÉN SMITH

Biffar

  • 600 glammfärs
  • 150 gfetaost- grovt smulad
  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • 1 buntoregano- färsk eller 1/2 msk torkad
  • 150 gkalamataoliver- urkärnade
  • salt
  • peppar
  • olivolja- till stekning
  • potatis- Citronrostad
  • 900 gmjölig potatis
  • 3vitlöksklyftor
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 1 mskoregano
  • 1 dlolivolja
  • salt
  • peppar

Tsatsiki

  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • 0,5gurka
  • 1 tsksalt
  • 12vitlöksklyftor- rivna
  • 2 mskolivolja
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • tomater
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 centimeter stora kuber. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägg i en bunke, riv i citronzest och citronsaft. Ringla över olivolja och tillsätt oregano, en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen fått fin färg.

  2. Tsatsiki: Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar.

  3. Biffar: Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja.

  4. Servera biffarna med citronrostad potatis, tsatsiki, tomater, grönsallad och rödvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök