Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekiska färsbollar med fetaostsallad

Recept på grekiska färsbollar med fetaostsallad. Extra snabba köttbollar som steks i ugnen drygt 10 min. Med lammfärs blir smaken mer grekisk.

Grekiska färsbollar med fetaostsalladGrekiska färsbollar med fetaostsalladGrekiska färsbollar med fetaostsallad

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- eller lammfärs
  • 1 tsksalt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 tskoregano
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 1 dlmatlagningsyoghurt

Sallad

  • 1romansalladshuvud
  • 100 gfetaost
  • 1 dloliver- svarta
  • 0,5rödlök
  • 0,5 krmsalt
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, vitlök, oregano, peppar, ägg och yoghurt. Forma färsen till 12 bollar. Lägg dem efterhand på en bakpappersklädd plåt.

  2. Stek färsbollarna i mitten av ugnen ca 10 min.

  3. Gör under tiden sallad: Strimla salladen och lägg på ett fat. Tärna osten och fördela den över salladen med oliver, skivad rödlök, salt och ringla slutligen över olivoljan. Garnera med klyftor av citron eller lime och lägg på de varma bollarna.

Vad tyckte du om receptet?