Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekisk wok med yoghurtkyckling

Jodå, japansk sojasås finns också i Grekland! Här ger den extra smak till en grekisk wok.

Grekisk wok med yoghurtkyckling
Grekisk wok med yoghurtkyckling
Grekisk wok med yoghurtkyckling

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 msksmör

Marinad

  • 1 dlnaturell yoghurt
  • 1 msktomatpuré
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 0,5 tskrosmarin- torkad torkad
  • 1 msksocker- muscovado, brun farin eller strösocker
  • 0,5 tsksalt

Wok

  • 3paprikor- gärna i olika färger
  • 2morötter
  • 1palsternacka
  • 1rödlök
  • 2 mskrapsolja
  • 12svarta oliver- gärna kalamata
  • 0,5 dlfetaost- i små bitar
  • 1 msktimjan- färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt marinera i rumstemperatur ca 20 min eller i kylskåp 1–2 timmar.

  2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Stek dem i smör några min på varje sida. Efterstek på svag värme under lock 5–8 min. Använd gärna stektermometer. Filéerna är färdiga när innertemperaturen är 70°. Håll filéerna varma.

  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva morot, palsternacka och lök.

  4. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Börja med att woka morötterna under omrörning, ca 2 min. Tillsätt palsternackan och paprikan och woka ytterligare 2–3 min. Blanda ner lök och woka 1–2 min. Rör ner oliver, ostbitar och timjanblad. Salta och peppra.

  5. Lägg upp grönsaker och kyckling på tallrikar. Servera med soja.

Vad tyckte du om receptet?