Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det finns en grekisk variant på den klassiska italienska ”tomatbruschettan”. I Grekland kallas rätten ”dakos”. Där serveras tomathacket på ett slags skorpor av fullkorn och toppas med fetaost. Här gör vi en variant och serverar den med grillade skivor av baguette. Tänk på att använda riktigt goda tomater och en smakrik olivolja.
Halvera tomaterna och gröp ut saft och kärnor. Skär halvorna i tunna strimlor och därefter i små tärningar.
Repa och finhacka basilika och oregano. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Rör ihop tomater, örter och vitlök. Tillsätt 1/2 dl olja, flingsalt och peppar.
Lägg tomatsalladen på en tallrik och smula över fetaosten. Ringla över 1/2 dl olja.
Skär brödet i skivor. Grilla det på grillen eller i grillpanna tills det har fått fina ränder. Servera brödet med dippen.