Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekisk lax

Recept på grekisk lax. Lax i ugn med röra av yoghurt, fetaost, spenat och tomat. Servera med bulgur, matvete eller kamut.

Grekisk lax
Grekisk lax
Grekisk lax
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- (à 125 g)
  • 10körsbärstomater
  • 100 gfetaost
  • 2 dlyoghurt- grekisk
  • 75 gspenat- färsk
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlfullkornsbulgur

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna på  en plåt. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna. Smula ner osten i en skål och blanda med yoghurt, spenat och tomater. Krydda med 1 krm peppar.

  3. Fördela spenat- och tomatröran över laxen och servera med bulgur. 

Vad tyckte du om receptet?