Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekisk kycklingsallad

Perfekt för stranden eller att ta med ut på kvällspicknick – kanske med ett glas rosévin?

Grekisk kycklingsallad
Grekisk kycklingsallad
Grekisk kycklingsallad
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1kyckling- grillad
  • 1romansallad
  • 200 gkörsbärstomater
  • 2salladslökar
  • 2avokador
  • 1 tskcitron- pressad
  • 150 gfetaost
  • 1 mskmynta
  • 8svarta oliver

Dressing

  • 4 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Tillbehör

  • pitabröd- eller baguette

Gör så här

  1.  Skär kycklingköttet benfritt och sedan i bitar. Riv salladen, halvera tomaterna och skär salladslöken i småbitar.

  2. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar, droppa lite citronsaft på dem så att de inte mörknar. Bryt fetaosten i sockerbitsstora bitar och rulla i mynta.

  3. Dressing: Blanda olja, citronsaft, salt och peppar.

  4. Blanda samman kyckling och grönsaker i en salladsskål. Droppa över dressingen. Strö över ost och oliver. Servera med rostat pitabröd eller baguette.

Vad tyckte du om receptet?