Fler recept på goda gratänger hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad grekisk köttgratäng. På grekiska heter denna gratäng giouvetsi. I originalreceptet används nöt- eller lammkött som får koka länge i tomatsåsen innan risonin blandas i. Här är en snabbvariant med färdigkokt kött.
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär selleristjälkarna i ca 2 cm breda bitar. Fräs lök, vitlök och selleri oljan i en kastrull ca 3 min. Häll på tomater och vin och tillsätt oliver och oregano. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt såsen koka under lock ca 10 min.
Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda kött, risoni och tomatsåsen i en smord ugnssäker form. Koka upp vattnet med 1 tsk salt och häll det över köttblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Grovriv fetaosten. Strö fetaosten över gratängen och garnera med oregano. Servera med sallad.
Fler recept på goda gratänger hittar du här: