Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grekisk köttfärslimpa

Smaker från Medelhavet är alltid lika omtyckta, den här köttfärslimpan får god smak av rosmarin, fetaost och oliver.

Grekisk köttfärslimpa
Grekisk köttfärslimpa
Grekisk köttfärslimpa
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glammfärs- eller nötfärs
  • 0,5 dlströbröd
  • 2 dlmjölk
  • 23 mskgul lök- riven
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 tskrosmarin
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • potatis- cirka 700 g
  • flingsalt
  • 1squash
  • 2 storrödlökar
  • olivolja
  • 2 tskrosmarin
  • 150200 gfetaost- smulad
  • 1,5 dlkalamataoliver
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.


  2. Sätt ugnen på 250 grader. Forma färsen till en limpa och lägg den i en rymlig ugnssäker form.


  3. Skiva potatisen tunt, lägg den runt köttfärslimpan och strö över salt. Ställ in formen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.


  4. Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda med 2 msk olivolja och salt i en bunke.


  5. Ta ut formen och fördela squash och lök över potatisen. Strö över rosmarin. Stek i mitten av ugnen cirka 35 minuter.


  6. Ta ut och strö fetaost och oliver över. Fortsätt att steka cirka 5 minuter. Servera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök