Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaker från Medelhavet är alltid lika omtyckta, den här köttfärslimpan får god smak av rosmarin, fetaost och oliver.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet.

Sätt ugnen på 250 grader. Forma färsen till en limpa och lägg den i en rymlig ugnssäker form.

Skiva potatisen tunt, lägg den runt köttfärslimpan och strö över salt. Ställ in formen i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda med 2 msk olivolja och salt i en bunke.

Ta ut formen och fördela squash och lök över potatisen. Strö över rosmarin. Stek i mitten av ugnen cirka 35 minuter.

Ta ut och strö fetaost och oliver över. Fortsätt att steka cirka 5 minuter. Servera med citronklyftor.
Recept från Mitt kök