Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad halloumi och oliver på en bädd av bulgursallad, buffévänlig mat med härliga smaker från medelhavet. Den här underbart goda salladen är perfekt en varm sommardag, gärna tillsammans med andra grillrätter. Har du inte tillgång till grill går halloumin lika bra att steka i stekpanna.
Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.
Fräs bulgur under omrörning med 2 matskedar olivolja och tomatpuré på medelhög värme i 5 minuter.
Tillsätt vatten och grönsaksfond och koka upp. Låt sedan sjuda på svag värme med locket halvt på tills vätskan avdunstat och bulguren är al dente, cirka 20 minuter. Pressa ner saften från citronen, krydda med flingsalt och peppar och rör om. Låt bulguren svalna.
Skala och finstrimla rödlöken. Finhacka gurkan, strimla sugar snapsen och dela tomaterna. Blanda ner grönsakerna och oliverna i bulguren och lägg salladen på ett fat.
Skiva och grilla halloumin och lägg ovanpå salladen. Ringla över resten av olivoljan och toppa med färsk oregano.
Recept från Mitt kök