Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 22g
Kolhydrater: 69g
Grekisk böngryta med sötpotatis kallas Fasolada på grekiska och äts under den grekiska faste-tiden. Här har morötter som brukar ingå bytts ut mot större och matiga bitar av sötpotatis.
Skala och skär löken i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar. Fräs lök och selleri i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt tomatpurén. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg sötpotatisen i grytan tillsammans med paprikapulver och oregano. Häll på 6 dl vatten. Koka under lock ca 15 min tills sötpotatisen är mjuk.
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i grytan och tillsätt buljongtärningarna. Sjud grytan 3–4 min. Krydda med 1 krm peppar.
Toppa grytan med smulad fetaost, persilja och ringla över 1 msk olja. Servera med rostat eller grillat bröd.