Små munsbitar som passar lika bra som aptitretare till drinken som på festbuffén. Här toppas toasten med friterad och krispig purjolök, men vanlig hackad gräslök är också gott.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
200 ggravad lax
2ägg- hårdkokta
1 askanjovis- liten, 55 g
50 gfärskost
2 mskmajonnäs
2 tskdijonsenap
4 mskdill- hackad
vitpeppar- nymald
Friterad purjolök
10 cmpurjolök- cirka
1 mskmajsstärkelse (Maizena)
2 dlsolrosolja- friterings– eller, cirka
Till servering
20pumpernickel- rundlar av
Gör så här
Skär laxen i små bitar. Hacka ägg och ansjovis.
Blanda ost, majonnäs, senap och dill. Vänd ner lax, ägg och ansjovis. Smaka av med peppar.
Klicka röran på brödet vid servering. Toppa med friterad purjolök.
Purjolöken: Skär purjolöken i strimlor på längden. Vänd runt i majsstärkelse, skaka av överflödigt mjöl före fritering. Hetta upp olja i en panna. Fritera purjolöken, lite i taget, tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 9 röster)
Presenteras av Hellmann’s: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Hellmann’s valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Hellmann’s har valt att sponsra detta då Hellmann’s majonnäs passar bra till just detta recept.