Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravlaxtoast med friterad purjolök

Små munsbitar som passar lika bra som aptitretare till drinken som på festbuffén. Här toppas toasten med friterad och krispig purjolök, men vanlig hackad gräslök är också gott.

Gravlaxtoast med friterad purjolök
Gravlaxtoast med friterad purjolök
Gravlaxtoast med friterad purjolök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 ggravad lax
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1 askanjovis- liten, 55 g
  • 50 gfärskost
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 tskdijonsenap
  • 4 mskdill- hackad
  • vitpeppar- nymald

Friterad purjolök

  • 10 cmpurjolök- cirka
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlsolrosolja- friterings– eller, cirka

Till servering

  • 20pumpernickel- rundlar av

Gör så här

  1. Skär laxen i små bitar. Hacka ägg och ansjovis.

  2. Blanda ost, majonnäs, senap och dill. Vänd ner lax, ägg och ansjovis. Smaka av med peppar.

  3. Klicka röran på brödet vid servering. Toppa med friterad purjolök.

  4. Purjolöken: Skär purjolöken i strimlor på längden. Vänd runt i majsstärkelse, skaka av överflödigt mjöl före fritering. Hetta upp olja i en panna. Fritera purjolöken, lite i taget, tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Presenteras av Hellmann’s: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Hellmann’s valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Hellmann’s har valt att sponsra detta då Hellmann’s majonnäs passar bra till just detta recept.

Recept från Mitt kök