Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravlaxrosor med pepparrotskräm och rökt lamm

Gravlaxrosorna kan förberedas och gratineras strax före servering.

Gravlaxrosor med pepparrotskräm och rökt lamm
Gravlaxrosor med pepparrotskräm och rökt lamm
Gravlaxrosor med pepparrotskräm och rökt lamm
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 150200 glax- i tunna skivor gravad

Fyllning

  • 100 grökt lammkött- (fårfiol)
  • 200 gfärskost
  • 23 mskpepparrot- finriven

Garnering

  • 2 mskhonung
  • 2 tskcitronskal- finrivet
  • 2 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Tärna lammköttet fint. Blanda kött,  färskost och pepparrot.

  2. Dela eventuellt laxskivorna till 20 skivor. Bred ostblandning på skivorna och rulla ihop laxen.

  3. Ställ laxrullarna i en ugnssäker form och forma laxen som små rosor.

  4. Värm försiktigt i ugnen 7-8 min tills laxen vitnar något.

  5. Värm under tiden honungen hastigt i en liten kastrull.

  6. Ringla honungen över laxrosorna. Fördela citronskal och citronsaft ovanpå. Servera genast tillsammans med ost och bröd.

Vad tyckte du om receptet?