Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att grava strömming är en omtyckt klassiker till midsommar. Här extra god ihop med krämig gräslökssås.
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg strömmingen i ättikslagen, täck med plastfilm och ställ i kylskåp ett dygn. Tag upp filéerna, dra av skinnet och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
Mixa ihop gräddfil och gräslök i en matberedare med kniv. Rör i majonnäs.
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner strömmingen i såsen försiktigt. Låt stå över natten.
Recept från Mitt kök