Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gravad strömming

Att grava strömming är en omtyckt klassiker till midsommar. Här extra god ihop med krämig gräslökssås.

Gravad strömming
Gravad strömming
Gravad strömming
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 400 gströmmingfiléer

Lag

  • 7 dlvatten
  • 1,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 msksalt

Sås

  • 1 dlgräddfil
  • 34 mskgräslök- finhackad
  • 1,5 dlmajonnäs
  • salt- peppar
  • 12 mskcitronsaft

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg strömmingen i ättikslagen, täck med plastfilm och ställ i kylskåp ett dygn. Tag upp filéerna, dra av skinnet och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

  2. Mixa ihop gräddfil och gräslök i en matberedare med kniv. Rör i majonnäs.

  3. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Vänd ner strömmingen i såsen försiktigt. Låt stå över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök