Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gravad fisk har funnits i hushållet sedan urminnes tider. Med kapris och senap får den ny och lite tuffare smak.
Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills saltet löser sig. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet är vitt, 4-6 timmar.
Ta upp strömmingen och låt den rinna av väl. Gärna först genom ett durkslag och därefter på ett tjockt hushållspapper som suger upp överflödig vätska, annars kan såsen bli för vattnig. Dra sedan av skinnet.
Blanda ingredienserna till såsen. Vänd försiktigt ner strömmingen i såsen.
Låt strömmingen stå i kylen minst ett dygn före servering.
Recept från Mitt kök